Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja

SIGURNOST PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140‑2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on‑line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3‑D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno zahtjevnim propisanim procedurama za on‑line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju ne samo trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava već trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti.

Hvala što koristite CorvusPay!

CorvusPAY@2x

 

mastercard_securecode      verified_by_visa

VISA 2019 obrocna otplata tag 24 rate

NAČINI PLAĆANJA

Virtual POS Apolonia d.o.o. omogućuje Vam kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem telefona.

OBROČNO DO 24 RATE

Visa Premium kreditnom karticom do 24 rate bez kamata

JEDNOKRATNO

Kreditnim karticama: Visa Premium, Visa, MasterCard

Općom uplatnicom ili Internet bankarstvom

INTERNET BANKARSTVO

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu dobiti ćete predračun sa svim podacima potrebnima za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte ili Fine. Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.

 

 

 

UVJETI POSLOVANJA

  1. KORIŠTENJE I IZMJENE

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Apolonia Webshop Internet trgovine i katalošku kupovinu isključivo na području Republike Hrvatske.
Korištenjem Apolonia Webshop i kataloške kupnje obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. 
Opći uvjeti i pravila Apolonia Webshop Internet trgovine kataloške prodaje podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja Apolonia Webshop Internet trgovine trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama Apolonia.hr i Apolonia Webshop Internet trgovine. Ako web stranice Apolonia.hr i Apolonia Webshop Internet trgovine nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima. Apolonia d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena sadržaja.

 

  1. PRODAJA STRUČNIM OSOBAMA

Prodaja i isporuka vrši se isključivo doktorima dentalne medicine i ostalim stručnim/ovlaštenim kupcima. Propisi zahtijevajuu prodaju isključivo stručnim i licenciranim strankama. Prilikom prve narudžbe/kupnje potrebno je dostaviti kopiju licence i dozvole za rad. Imajte na umu da sve narudžbe koje sadrže lijekove i kontrolirane substance podliježu procesu provjere.

 

  1. UVJETI KUPNJE

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Isporučitelj naručene robe je Apolonia d.o.o. i omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi Apolonia d.o.o. od koje se dostavlja pojedinom kupcu, a prema adresi dostave kupca.
Kupac je isključivo profesionalna osoba koja naručuje proizvode tvrtke Apolonia d.o.o., Dubrova 308, 52220 Labin.
Cijene su izražene u kunama i na njih se obračunava PDV 5% ili 25%. Cijene vrijede tijekom naznačenog perioda, odnosno najkasnije do izlaska novog kataloga / akcija, ali zadržavamo i pravo izmjene i prilagodbe cijena u odnosu na poskupljenja proizvođača ili izvanredne okolnosti (fluktuacija tečaja veća od 3%). CIJENE SU PODLOŽNE PROMJENAMA BEZ PRETHODNE NAJAVE. Izlaskom novog kataloga/akcija, svi podaci i cijene iz predhodnog kataloga gube na važnosti.
Apolonia d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

AKCIJE – Količinske akcije (npr. 2+1, 6+6,…) vrijede samo uz redovnu cijenu i do isteka zaliha.

Akcije s navedenim popustima na opremu i namještaj vrijede isključivo za avansno plaćanje.

 

3.1. Naručivanje robe

Naručivanje robe vrši se isključivo od strane profesionalne i licencirane osobe.

 

3.2. Plaćanje robe

Sve cijene u ponudi izražene su u kunama i s PDV-om. Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti prema ranije dogvorenim uvjetima (kreditnom/debitnom karticom, pouzećem ili bankovnom uplatom u korist Apolonia d.o.o.). Odgoda plaćanja moguća je samo uz savjetovanje i dogovor sa za to ovlaštenim osobama iz Apolonia d.o.o. U slučaju prekoračenja dospijeća plaćanja naznačenog na računu, zaračunavamo zakonom propisane zatezne kamate. Ukoliko plaćanje računa zajedno sa zateznom kamatom nije izvršeno, Apolonia d.o.o. ima pravo obustaviti sve daljnje isporuke narudžbi, te od tog trenutka zahtijevati avansno plaćanje, i zahtijevati potpunu uplatu duga prema nastalim troškovima proizašlim neplaćanjem.

 

3.3. Otprema (dostava) robe

Isporuka robe vrši se iz sjedišta tvrtke. Dostava za narudžbe koje prelaze 750 kn+pdv je besplatna, a do tog iznosa je 25 kn i trošak snosi kupac. Dostava artikala koji se nalaze na stanju je 24 sata, a maksimalno 48 sati od naručivanja (računajući samo radne dane). Za narudžbe zaprimljene u petak iza 15 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan, tj ponedjeljak. Ukoliko naručeni artikal nije na stanju, te o točnom vremenu isporuke kupac će o tome biti obaviješten.  Ukoliko isporuka paketa nije moguća zbog razloga za koje je odgovoran kupac (pogrešna adresa, nedostupnost na adresi….), Apolonia d.o.o. zadržava pravo naplate nastalih troškova. Ukoliko isporučena roba ima očite nedostatke/oštećenja, tada se oni po primitku robe moraju prijaviti. Oštećenja na pakiranju stranka mora potvrditi kod službe koja je robu dostavila u pismenom obliku. Ukoliko se otkriju dodatni nedostaci na robi tada se oni moraju javiti u roku od 3 dana. Za pravovremenost prijave štete dovoljna je i potvrda o slanju unutar dozvoljenog roka. Ukoliko se prijava ne izvrši na vrijeme, tada stranka nema pravo na povrat robe zbog oštećenja.

Dostava uređaja i opreme (bez obzira na cijenu) i paketa preko 30 kg plaća se prema dogovoru.

 

3.4. Povrat/Reklamacija robe

APOLONIA D.O.O. NE MOŽE PRIHVATITI BILO KOJI POVRAT ROBE BEZ PRETHODNOG DOGOVORA I ODOBRENJA.
U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Apolonia d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno odjelu prodaje. Za svaku zaprimljenu reklamaciju, potrebno je utvrditi opravdanost. Apolonia d.o.o. u roku od 2 dana donosi odluku o opravdanosti / neopravdanosti iste. Neovisno o vrsti, svaka reklamacija mora biti zatvorena u roku od 14 dana. Ukoliko to nije moguće, Apolonia d.o.o. će informirati kupca, te zajednički dogovoriti rok rješavanja prihvatljiv za obje strane. Nakon dogovora organiziramo povrat robe preko od nas ovlaštene dostavne službe, a roba mora biti prethodno pažljivo i sigurno zapakirana.
Za povrat robe slijedeći uvijeti moraju biti ispunjeni:
• Svaki povrat mora biti popraćen kopijom računa i razlogom za povrat.
• Samo orginalno zapakirana, nekorištena roba može biti vraćena u roku od 8 dana nakon primitka. Vraćanje robe nakon tog roka podliježe naknadi za povrat.
Za povrat robe bez prethodong telefonskog dogovora, pošiljatelj snosi sve troškove kao i punu odgovornost za robu.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
- isporuka robe koja nije naručena
- isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja
- isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja

Artikli koji su posebno naručeni za kupca izuzeti su od povrata.

 

LIJEKOVI I ARTIKLI U STERILNOM PAKIRANJU ISKLJUČENI SU OD POVRATA I ZAMJENE UKOLIKO JE PROIZVOD NESMOTRENO NARUČEN.


U slučaju da se povrat prihvaća zbog neispravnosti lijeka ili nuspojava, tada se šalje nakon kontaktiranja s našim farmaceutskim odjelom uz obrazac za prijavu nuspojava (nuspojave@apolonia.hr) i kopiju računa kojom se potvrđuje datum i kupnja lijeka kod nas. Obrazac je potrebno ispuniti u potpunosti s traženim podacima, jer takav povrat podliježe zakonskim regulativama Zakona o medicinskim proizvodima. Apolonia neće izdati dokument za odobrenje povrata lijeka kojem je rok uporabe istekao ili je pakiranje na bilo koji način izmjenjeno. Odgovor na prigovor Apolonia d.o.o. obvezuje se dati u roku određenom  Zakonom o zaštiti potrošača.

 

3.5. Zamjena proizvoda

Ukoliko je reklamacija na proizvod opravdana, kupac će dobiti zamjenski proizvod ili će nedostatak na proizvodu biti otklonjen nakon odgovora proizvođača. Ukoliko je oštećenje nastalo tijekom prijevoza reklamacije će biti prihvaćene samo u slučaju slanja zapisnika dostavne službe.

 

3.6. Jamstvo

Tehnička roba (uređaji i oprema) imaju jamstvo deklarirano OD STRANE PROIZVOĐAČA. U slučaju kvara unutar jamstvenog roka Apolonia d.o.o. dužna je isti otkloniti unutar 45 dana od prijave kvara. U jamstvo ne ulaze lomovi, kvarovi izazvani nestručnim i nesavjesnim rukovanjem, servisom od strane neovlaštene osobe, te kvarovi nastali prekomjernim izlaganjem direktnom utjecaju sunčeve svjetlosti i ostalih atmosferskih utjecaja (kiše, vlage, hladnoće i sl.). Ne jamčimo za nadoknadu štete nastale zbog sporednih utjecaja – dakle za neobične, tj. netipične štete proizvoda i imovine, te ih smatramo blagim nemarom.

 

  1. IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Registracijom i kupnjom na Apolonia Webshop Internet trgovini dajem suglasnost da Apolonia d.o.o., prikupljaja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.
Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Apolonia d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Apolonia d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.
Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Apolonia Webshop Internet trgovini.
Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).
Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Apolonia Webshop Internet trgovine telefonskim putem ili putem e-maila.
Apolonia Webshop Internet trgovina koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

 

  1. SIGURNOST I ZAŠTITA PODATAKA

Prilikom registracije u Apolonia Webshop Internet trgovine biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila: prodaja@apolonia.hr, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke. Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Apolonia d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.
Sve stranice Apolonia Webshop Internet trgovine na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica Apolonia Webshop Internet trgovine.

 

  1. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj kataloga i Apolonia Webshop Internet trgovine je zaštićen i Apolonia d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Apolonia.hr i Apolonia Webshop Internet trgovine morate prethodno kontaktirati Apolonia d.o.o. putem e-mail adrese prodaja@apolonia.hr

 

  1. DOSTUPNOST APOLONIA WEBSHOP INTERNET TRGOVINE

Iako Vam Apolonia d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Apolonia d.o.o. ne može garantirati da će usluge na Apolonia Webshop Internet trgovini odgovarati Vašim potrebama.
Pristup na internetske stranice Apolonia Webshop Internet trgovine (www. http://webshop.apolonia.hr/) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

  1. POVEZANE INTERNET STRANICE

Web stranica Apolonia Webshop Internet trgovine uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Apolonia d.o.o., korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Apolonia d.o.o. nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.