Koliko je zapravo čista četkica za zube?

Koliko je zapravo čista četkica za zube?
<span class="riyad_title">Koliko je  zapravo čista četkica za zube?</span>

Četkanje zuba igra važnu ulogu u svakodnevoj osobnoj higijeni i učinkovitom uklanjaju plaka. No, bez obzira na to koju pastu za zube ili vodicu za usta koristite, teško da će te imati svjež dah i dobro oralno zdravlje ukoliko istovremeno koristite četkicu za zube punu bakterija, plijesni i raspadnutih ostataka hrane. Dok čistite usta, neke bakterije prenose se na vašu četkicu za zube ili interdentalnu četkicu, gdje mogu živjeti u vlažnom okruženju između vlakana i pukotina. Korištenjem takve četkice za zube, povećava se opasnost od razvoja bolesti desni i usne šupljine (kontaminacijom bakterija i virusa) kao i od unakrsne kontaminacije sa četkice na četkicu više ukućana.

Brojne studije tijekom godina pokazale su da su takve kontaminirane četkice uzročnici ustaljenih infekcija u ustima. Ne samo da  postoji mogućnosti od rasta i razmnožavajanja na vlaknima četkice, već bakterije također imaju sposobnost prenošenja organizama odgovornih za bolesti u cijelom tijelu. To su milijuni organizama koji mogu uzrokovati gripu, prehladu i druge bolesti. Čišćenje i dezinficiranje četkice za zube može eliminirati čak i do 99,9% bakterija i gljivica koje se na njoj nalaze. Stoga, osobama s kompromitiranim imunološkim sustavom preporuča se poduzimanje dodatnih mjere opreza u održavanju čistoće četkica za zube.

Četkica za zube koja je čista i u dobrom stanju, iznimno je bitna za dobru oralnu higijenu i odstranjivanje bakterija koje uzrokuju probleme s desnima i lošim zadahom. Stoga je važno voditi stalnu brigu o čistoći i dezinfekciji zubne i interdentalne četkice. Isto tako, kako bi se održala prava oralna higijena, četkicu za zube potrebno je zamjeniti svaka 2 do 3 mjeseca, ovisno o tome koliko se dnevno koristi.
Danas  također na tržištu postoji mnogo proizvoda koji dezinficiraju i uništavaju bakterije na četkicama za zube. Postoje vodice s antibakterijskim učinkom, uređaji sa UV svjetlom te tablete za čišćenje i dezinfekciju.

Novo na tržištu – Steryl Brush® tablete za dezinfekciju
Steryl Brush® tableta s patentiranom NitrAdine® formulom, učinkovito se bori protiv mikroorganizama nakupljenih na četkici za zube.  Uporaba Steryl Brush® tablete samo 15 minuta dnevno, sprječava kontaminaciju, pomaže u održavanju dobre oralne higijene, te pruža osjećaj čistoće i svjež dah.  Steryl Brush® tablete učinkovito smanjuju i/ili otklanjaju: Candida Albicans, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Virus Herpes simplex te druge nepoželjne mikroorganizme. box1_modded